Mijn naam is Stieneke Ruitenbeek-Kieft. Ik woon in Nijkerk en ik ben moeder van twee kinderen: Riemke en Renzo en de partner van Johan. Ik ben geboren op een boerderij waardoor ik met beide benen op de grond sta. Dit maakt dat ik tijdens de sessies altijd zoek naar praktische handvaten die werken. Ik houd van diverse sporten en van wandelen in de natuur. Ik geniet van contact met mensen en ben altijd nieuwsgierig naar wie zij zijn en wat hen beweegt.

Van nature ben ik een enthousiast en opgewekt persoon. Toch heb ik afgelopen jaren ervaren dat het soms kan ‘tegenzitten’ in het leven. Voor mij is de opleiding tot levenscounselor hierin levens veranderend geweest. Dit heeft gemaakt dat ik er uiteindelijk sterker uit ben gekomen. Ik heb concrete handvaten/tools gekregen om hier anders naar te kijken en daardoor anders mee om te gaan. Ik doorzie steeds sneller mijn triggers en heb hier weinig tot geen last meer van. Ik luister steeds minder naar de stem in mijn hoofd en steeds meer naar de stem van mijn hart wat mij vertrouwen en richting geeft in mijn leven. Het kan al zo helpend zijn om mezelf in een lastige situatie de vraag te stellen: wat zou liefde doen?

Dit wil ik graag doorgeven aan een ieder die hierom vraagt.

Portret Stieneke Ruitenbeek-Kieft


Van oorsprong ben ik psychomotorisch therapeut, daarna heb ik veel ervaring opgedaan in diverse banen binnen de gezondheidszorg. Van manager, adviseur tot innovator. In al deze banen ben ik altijd op zoek geweest naar de twinkeling in iemands ogen. Dit is de kortste verbinding naar het hart. Vaak zijn we ons hiervan niet of nauwelijks bewust terwijl hier zo’n enorme kracht en wijsheid ligt.

Juist dit laatste heb ik mogen verdiepen tijdens de opleiding en in mijn werk als Levenscounselor. Dit houdt in dat ik je kan helpen bij de uitdagingen die jij tegenkomt in jouw leven. Ik help je ont-wikkelen: de wikkels eraf te halen van je (on)bewuste overtuigingen wat jou veel inzicht en rust kan geven. Je ontdekt wie jij werkelijk bent. Je leert steeds meer de mooiste versie van Jezelf te leven. Ik help jou waardoor jij anders naar jouw gedachtes (piekeren) en emoties gaat kijken en hier anders mee om leert gaan. Het leven om je heen verandert niet maar jij gaat er anders mee om. Je leert om van afstand naar je emoties en gedachtes te kijken, naar jouw “kwebbelende aap”. Je wordt je bewust dat jij de wereld ziet door jouw gekleurde bril.

Ook heb ik geleerd om minder te piekeren over wat is geweest of om me druk te maken over wat gaat komen maar om veel meer in het NU te leven. Ik ben me nu bewust hoeveel scheppingskracht wij als mens hebben omdat ons lichaam geen onderscheid maakt tussen fantasie en werkelijkheid. Ik ervaar dat mijn leven er direct lichter uitziet wanneer het mij lukt om mijn weerstand los te laten en meer in overgave te leven. Zodra ik me niet langer volledig identificeer met mijn probleem ontstaat er al ruimte en rust. Kortom: Anders Kijken, Anders denken, Anders Doen!

Opleidingen

Opleiding Levenscounselor – Levenscollege

  • Levensinitiaties
  • Levensbronnen (chakra’s)
  • Intuïtie en mediumschap
  • Healing en Bewustwording
  • Het nieuwe counselen
  • Luisterend Spreken

Jaartraining Cursus in wonderen – Koos Jansons
Stress&burn-out specialist – Ac voor holistisch coachen
Access Bars – Bert Wagenaar
Touching the community soul – Nije Rode
Emotiecoach – Vera Helleman
Wakker Mens – Rita Bouwman
Regenesis-Touch – Quantum-Academy
Master Management en Innovatie – HAN University of Applied Sciences
Psychomotorisch therapie – Le bon depart
PABO – Hogeschool Utrecht